You are currently viewing Γιατί να φτιάξετε ένα βιογραφικό βίντεο;

Γιατί να φτιάξετε ένα βιογραφικό βίντεο;

Ο τρόπος που παρουσιάζετε τον εαυτό σας λέει πολλά για την προσωπικότητά σας!

Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικούς σημαντικούς λόγους όπου το βιογραφικό βίντεο (video resume) θα σας βοηθήσει στην εύρεση εργασίας.

Το Βιογραφικό βίντεο δείχνει προσπάθεια και αξιοπιστία

Ενώ ο κόσμος στέλνει το βιογραφικό του γραπτώς, εσείς πηγαίνετε ένα βήμα παραπέρα και κάνετε κάτι νέο. Αυτή η πράξη σίγουρα θα σας κάνει να κερδίσετε μπόνους στα μάτια των εργοδοτών. Επίσης, πολλοί άνθρωποι πλαστογραφούν άλλα βιογραφικά σημειώματα, σε ένα τέτοιο βίντεο είναι σπάνιο να συμβεί αυτό

Περισσότερο πεδίο παρουσίασης και κατανόησης!

Υπάρχουν στιγμές όπου το βιογραφικού σημείωμα περιορίζει αυτά που θέλουμε να μεταδώσουμε. Στο video resume αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Σας παρουσιάζει με πολύ καλύτερο τρόπο ενώ μιλάτε! Επίσης η επαγγελματική εμπειρία, τα προσόντα, ο τρόπος που στέκεστε, η ομιλία και οι χειρονομίες προσθέτουν στην προσωπικότητά σας. Ένα βιογραφικό βίντεο διευκολύνει αυτήν την εικόνα, ενώ στο βιογραφικό σημείωμα είναι δύσκολο να έχουμε μια εικόνα για την προσωπικότητα απλώς κοιτάζοντας την έντυπη μορφή του.

Είναι εύκολο στην αποθήκευση!

Το βιογραφικό βίντεο είναι πιο εύκολο να αποθηκευτεί από το έντυπο βιογραφικό σημείωμα.

Αντικατοπτρίζει τον ενθουσιασμό!

Ένα βιογραφικό βίντεο σας βοηθά να αντανακλάτε τον ενθουσιασμό με πολύ καλύτερο τρόπο σε σύγκριση με ένα έντυπο βιογραφικό. Οι εκφράσεις σας αρκούν για να δείξετε τον ενθουσιασμό σας για την ευκαιρία εργασίας.

Είναι πολύ πιο ελκυστικό!

Εάν είστε φωτογενής και έχετε ταλέντο με τις λέξεις, τότε το βιογραφικό βίντεο είναι για εσάς! Η φωνή, τα λόγια και η γοητεία σας σίγουρα μπορούν να προσελκύσουν τους εργοδότες σας. Αυτό θα λειτουργήσει υπέρ σας οποιαδήποτε στιγμή.

Η πρώτη εντύπωση είναι η τελευταία εντύπωση!

Αυτό ισχύει ασυναγώνιστα σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχουν στιγμές που απογοητευτήκατε λίγο από κάποιες συνεντεύξεις και δεν καταφέρατε να δείξετε τον αληθινό εαυτό σας. Στο video resume μπορείτε να είστε ο εαυτός σας με την άνεσή σας!

Σας απεικονίζει ως tech-savvy!

Οι εργοδότες αυτές τις μέρες επιδιώκουν να έχουν υπαλλήλους που γνωρίζουν την τεχνολογία, ιδίως σε τομείς όπως η μόδα ή τα μέσα ενημέρωσης.

Επισημαίνει τη χιουμοριστική σας φύση!

Εάν έχετε χιούμορ, τότε σίγουρα η επιλογή ενός βιογραφικού βίντεο μπορεί να προσθέσει μακροπρόθεσμα οφέλη για εσάς.

Ικανότητα να είστε σίγουροι και ακριβείς!

Το βιογραφικό βίντεο δείχνει την ικανότητα ενός ατόμου να είναι ακριβής και σίγουρος για τους στόχους του και πώς μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα για την εταιρεία. Οι εταιρείες θα προτιμούσαν να προσλαμβάνουν τέτοιους υπαλλήλους καθώς εργάζονται με ακρίβεια και επικεντρώνονται στους στόχους τους.

Δεξιότητες επικοινωνίας!

Αν θέλετε να βρείτε δουλειά σε εταιρείες μάρκετινγκ ή σε άλλα πεδία μέσων, το βιογραφικό βίντεο είναι για εσάς! Γενικά οι εταιρείες μάρκετινγκ ενδιαφέρονται περισσότερο για τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, καθώς πρέπει να ασχοληθείτε με τους πελάτες. Στο γραπτό βιογραφικό δεν μπορείτε να δείξετε τις λεκτικές σας δεξιότητες. Αν έχετε αυτές τις ισχυρές δεξιότητες επικοινωνίας, είναι καιρός να τις δείξετε στο βιογραφικό σας βίντεο και να εντυπωσιάσετε τον εργοδότη σας.

Επίδειξη ικανοτήτων!

Με το video resume δίνεται η ευκαιρία στον υποψήφιο εργαζόμενο να δείξει τις ικανότητες του. Για παράδειγμα εάν κάποιος υποψήφιος εργαζόμενος είναι κομμωτής, τότε μπορεί εύκολα να δείξει πως γίνεται ένα κούρεμα ή ένα χτένισμα. Έτσι σε γενικές γραμμές, βοηθά τον εργοδότη για να πάρει μια ιδέα των δεξιοτήτων του υποψηφίου.

Επαγγελματική προσέγγιση!

Είναι πολύ σημαντικό από ένα άτομο να προβάλλει τον εαυτό του ως τον καλύτερο υποψήφιο για εργασία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν μάθετε να προσαρμόζεστε στο συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Το βιογραφικό βίντεο είναι το εξαιρετικό εργαλείο που έχετε στη διάθεσή σας και πρέπει να το εκμεταλλευτείτε!

Αρχικά μπορεί να είναι λίγο δύσκολο για εσάς, αλλά αν θέλετε αυτή τη δουλειά, τότε το βιογραφικό βίντεο σίγουρα θα λειτουργήσει ως ένα ισχυρό όπλο για εσάς.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε την ιδέα σας για ένα άψογο Video Resume (βιογραφικό βίντεο)